Transparantie

Hoe ziet een wereld eruit als iedereen alles van iedereen ziet? Dat alle persoonlijkheden, emoties, gewoontes, schaduwzijden van jezelf en van anderen in ieders bewustzijn is. Transparant, zichtbaar. En wat als we in staat zijn dit te zien van elkaar en het met compassie en liefde kunnen omarmen? Dat niets weg hoeft en ook dat er geen aandacht naar toe gaat. Dat je aandacht gaat naar de essentie van de persoon, naar zijn wezen. Wat is dan de wereld waarin we leven? Hoe ziet dat er dan uit?

De spirituele oefening is dat we leren naar de kern van de persoon te kijken. De persoonlijkheden zijn niet meer belangrijk. Op diep niveau heeft ieder de behoefte om gezien te worden, om lief gehad te worden. Het is een diep verlangen van mensen. Het is heel intiem om god in jezelf en anderen te zien. Het is een diep contact tussen mensen. Zolang je niet tot de essentie kunt komen is er geen wezenlijk contact. Er is een hogere intelligentie aanwezig in jou en de ander en tussen de personen en de persoonlijkheden. Het is een open intelligent systeem waar cocreatie ontstaat. Hier komt het leven tot uiting, elk moment, fris en nieuw. We komen uit de toekomst naar het nu. Dit is fundamenteel voor het collectieve ontwaken.

Je kunt op verschillende niveaus naar anderen kijken; fysiek, emotioneel, de persoonlijkheden, spiritueel. Wanneer je alle niveaus kunt zien ben je competent in relaties. In de samenleving zijn alle niveaus aanwezig. De volgende stap in spirituele ontwikkeling is om de ruimte te behouden (holding the space) voor alle niveaus in de samenleving en alle perspectieven van mensen/groepen. Niets hoeft weg of wordt bekritiseerd, alles mag er zijn. Wanneer je een schaduwzijde hebt zie je het leven niet vol en open. De schaduw creƫert een filter, een roze bril waardoor je naar de wereld kijkt. Dus waar je inhaakt op een stukje negativiteit van de ander is dat een reflectie, jouw roze bril en daarmee brandstof tot persoonlijke groei! Zo ook zijn er culturele schaduwzijdes in gemeenschappen en landen. Deze zijn lastiger te herkennen omdat het bij ieder aanwezig is vanaf de geboorte en als een vanzelfsprekend programma het leven bepaalt.

Dit is een ontwikkeling op het niveau van de cultuur en het collectief, het overstijgt het individuele niveau. Wanneer we een persoonlijke doorbraak maken en uit onze mind komen gaan we dit zien. Je bent aanwezig in wat je doet, zonder identificatie. Dan kom je in contact met het grote veld van bewustzijn/intelligentie. Dit is een manifestatie in de samenleving en dat is tevens jouw bijdrage aan de samenleving. Het bevestigt nieuwe structuren in ons leven. In deze ruimte voed je jezelf, de ander en het collectief.

1 opmerking:

Anoniem zei

transparantie een staat waarin de grenzeloosheid van ons bestaan zichtbaar gemaakt wordt en waaruit het niet zichtbare waar we zo naar zoeken met rust gelaten kan worden. Rust als emotie van verdraagzaamheid voor ieders eigenheid en bestaan.

Francien.