Gedachten bepalen je leven

De afgelopen maanden ben ik geïnspireerd door het werk van Bruce Lipton. Een celbioloog die opzienbarend onderzoek heeft gedaan naar hoe cellen informatie verwerken. Hij toont op overtuigende wijze aan hoe gedachten je leven bepalen. 90% van onze gedachten komen uit de onderbewuste geest. Het is een verzamelplaats van stimulus-respons-bandopnamen die voortkomen uit instincten en aangeleerde ervaringen. Als je als kind bijv. gehoord hebt dat je waardeloos en dom bent zullen deze boodschappen die in je onderbewuste zijn geprogrammeerd je beste bewuste inspanningen om je leven te veranderen ondermijnen. Om ons van deze programmering los te maken, om onszelf te bevrijden uit de beperkende gedachten moeten we volledig bewust worden van onze onderbewuste gewoontes. Dit is precies wat de Oneness energie doet en waar de spirituele lessen van de oneness awakening weekenden over gaan. Wanneer we in staat zijn ons lijden te erkennen en onze emoties te ervaren (i.p.v. er van weg te gaan of uit te leven) zal de regie van het onderbewuste afnemen en worden we scheppers van ons leven, realiteit, wereld.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Daardoor ben je zelf ook verantwoordelijk voor je staat van ZIJN. Daardoor is elk ziektebeeld terug te voeren op je psychologische achtergrond.
Verandering is altijd mogelijk iedere dag ben je weer in staat nieuwe keuzes te maken die de richting bepalen van het pad dat je bewandelt en waarmee jij je eigen unieke leven vorm geeft.
Wanneer je de synchroniciteit ontdekt van je levenslange keuzes is het stramien, het patroon zichtbaar waarbinnen jij je opdracht in dit leven zichtbaar maakt.
Francien.

Julius Joker zei

volgens mij zijn gevoelens minstens zo belangrijk en scheppend als gedachten