Crisis in bewustzijn

Bhagavan zegt het volgende over de huidige wereldcrisis:

"Niet alleen deze crisis, maar in feite alle grote crisissen hebben hun oorsprong in het menselijk bewustzijn. Het menselijk bewustzijn is aangetast door de mind, en zijn aard is geworden om verdeeldheid te zaaien. De mind laat de gedachten stromen, en gedachten staan voor verdeeldheid. Gedachten houden zich voornamelijk bezig met meten, gisteren en vandaag, hij en zij, ik en jij, dit en dat. De aard van de mind is om te verdelen. Gedachten zijn de wortels van al onze conflicten. Gedachten zijn heel bruikbaar als dat nodig is. In alle andere gevallen werken ze als een kracht die verdeelt. De stroom van gedachten is wat we de mind noemen, en zolang de mind bewustzijn in zijn greep houdt als een gevangene, zullen allerlei problemen de kop op steken. Niet alleen milieuproblemen, maar ook economische problemen, politieke problemen, gezondheidsproblemen. Alle problemen kunnen worden teruggebracht tot deze vervuiling van het bewustzijn. We moeten dus het bewustzijn van de mensen reinigen. De uiteindelijke oplossing kan alleen maar plaatsvinden wanneer we deze crisis in bewustzijn weten aan te pakken. Dat is waar het bij Oneness Blessing om gaat, dat is waar het in 2012 om gaat.
Zolang we niet in staat zijn de troep op te ruimen, zal er geen betere toekomst voor ons zijn. Met het schoonmaak proces is het waarschijnlijk dat er een nieuwe technologie zal ontstaan, een technologie die ons niet zal meenemen naar het Stenen Tijdperk, maar die ons een stap voorwaarts zal laten maken, zonder de planeet te vernietigen. We kunnen daarom tussen 2012 en 2025 enkele heel vreemde technologie├źn de kop op zien steken, die heel, heel verschillend zullen zijn van de huidige technologie. Deze nieuwe technologie├źn kunnen simpelweg zich ontwikkelen door de groeiende niveaus van bewustzijn. Dus, de uiteindelijke oplossing is gelegen in het bewustzijn van de mensen."

2 opmerkingen:

will-Art zei

Klopt naar mijn gevoel helemaal.
Alleen kan ik het niet direct in praktijk brengen.

Anoniem zei

Hallo Cle,

Ik verwonder mij steeds weer over alles dat voor mij bereikbaar wordt op het moment ik er aan toe ben en het een mogelijkheid heeft mij te bereiken. Dat is de individuele evolutie in de tijd die mij in het aardse bestaan gegeven wordt en waarin ik het leven omarm met alles dat door te delen in verbondenheid de eenheid voedt. Dankbaar voor de schakel in het proces van eenwording met de wereld om mij heen. De erkenning en herkenning wanneer ik mij weer eens verwonder over al het moois dat deelbaar blijkt te zijn.

beste groet Francien Baltissen.